Close Menu

'Selfie' in de lift: in deze gebieden kan dat veilig

30 okt 2018
'Selfie' in de lift: in deze gebieden kan dat veilig

Bijna iedereen heeft het wel eens gedaan tijdens de wintersport. Een selfie maken in de skilift. Voor je telefoon niet het veiligste moment om tevoorschijn getoverd te worden. Met die grote handschoenen bestaat namelijk de kans dat je je telefoon laat vallen en dat is natuurlijk zonde. Een aantal skigebieden hebben hier handig op ingespeeld.

Selfie wordt voor je gemaakt

In de Franse skigebieden St. Martin de Bellville, Orcières Merlette en La Plagne en het Oostenrijkse Obergurgl en Hochgurgl hebben ze tegenwoordig camera’s opgehangen die deze selfies voor jou maken. In de Franse skigebieden kun je eenmaal boven aangekomen de leukste plaatjes uitzoeken en naar jezelf mailen. In Oostenrijk kun je jezelf bij het dalstation aanmelden via het wifi-netwerk van het gebied. Tijdens de rit omhoog moet je de website van het gebied er wel bij houden, zodat je op het selfie-punt op de foto-knop kunt klikken. Zo kun je je eigen pose aannemen en aan het einde van de dag je foto terugvinden op de website, zonder dat je je telefoon buiten de lift hoeft te houden. 

De oplettende lezer begrijpt eigenlijk dat hier helemaal niets nieuws aan de hand is, behalve dan dat de camera's in skiliften zijn opgehangen. In pretparken en bij rodelbanen is het al vele jaren mogelijk om achteraf een foto van je rit op te halen.

Oppassen

Het is altijd oppassen tijdens het nemen van een selfie wanneer je aan het skiën of snowboarden bent. De snowboarder uit onderstaand filmpje kan daarover meepraten. Tijdens een off-piste afdaling maakte hij een filmpje van zichzelf, die niet helemaal volgens plan verliep.

Perfecte plek voor een selfie

Wil je toch liever zelf een selfie maken? In onderstaand artikel vind je hiervoor 10 perfecte plekken in de Franse Alpen.

https://skiinformatie.nl/10-perfecte-plekken-selfie-franse-alpen/