Close Menu

Deze skibril wisselt van tint met druk op de knop

30 okt 2018
Deze skibril wisselt van tint met druk op de knop

Vind jij het ook zo vervelend om verschillende skibrillen of lenzen mee te nemen en steeds te wisselen als de weersomstandigheden veranderen? Dan is deze futuristische skibril van Electric misschien wel wat voor jou. Met een druk op de knop verander je de tint van de lens, zodat je niet 3 verschillende lenzen mee hoeft te slepen.

Technologie Electric Electron

Tegenwoordig is bijna alles al technologisch te bedienen. Vanaf dit seizoen kun je met de Electric Electron ook de tint van de lens van je skibril met een druk op de knop aanpassen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een geavanceerde led technologie. De met polycarbonaat geïnjecteerde dual lens biedt de beste bescherming en helderheid.

Bediening

Bij een elektrische skibril hoort natuurlijk ook een batterij, deze kun je opladen met een USB-kabel. De bril is eenvoudig te bedienen, om hem aan te zetten moet je de knop simpelweg 3 seconden ingedrukt houden. Zodra de skibril aangezet wordt heb je een helder vizier. Als je de knop vervolgens 1 seconde indrukt, wordt de lens 50% donkerder. Om de lens 100% donker te krijgen, druk je nogmaals 1 seconde op de knop. Wanneer je weer een helder vizier wilt hebben, druk je de knop wederom 1 seconde in.

Kosten

De Electric Electron heeft echter wel een prijskaartje. Via de website van Electric betaal je €380,-. Een groot bedrag, maar als je bedenkt dat je voor een gemiddelde skibril ongeveer €100,- betaalt en voor deze prijs eigenlijk 3 brillen krijgt valt het wel mee. 

Andere technologieën

De markt van skibrillen staat niet stil. Bijna ieder jaar komen er nieuwe skibrillen uit met vernieuwende en verrassende eigenschappen. Er zijn bijvoorbeeld ook lenzen die automatisch van tint wisselen, waar geen batterijen aan te pas komen. Denk bijvoorbeeld aan deze bril van Uvex,  waar wij zelf ook mee skiën.