Close Menu

’s Werelds eerste biologisch afbreekbare wintersportkleding aangekondigd.

23 nov 2018
’s Werelds eerste biologisch afbreekbare wintersportkleding aangekondigd.

Het kledingmerk Picture heeft na vijf jaar onderzoek biologisch afbreekbare shirts op de markt gebracht. De shirts zijn gemaakt van de polyamide 6.6 garen ‘Amni Soul Eco®’. De shirts dragen de toepasselijke namen Earthen en Sience.

Biologisch afbreekbaar

Tijdens het vijf jaar durende onderzoek hebben ze geprobeerd om de polyamide formule te verbeteren, met resultaat. Dit nieuwe materiaal kan in tegenstelling tot andere vezels langzaam afbreken op plekken met weinig zuurstof. Andere vezels hebben tientallen jaren nodig om af te breken. Bij Amni Soul Eco® duurt het minder dan drie jaar voordat het van de planeet verdwijnt. De biologisch afbreekbare eigenschap maakt het een duurzame optie om de vervuiling door afval te verminderen en zo bij te dragen aan een betere wereld voor toekomstige generaties.

Eigenschappen blijven behouden

De shirts hebben naast de biologische afbreekbaarheid alle eigenschappen die je van een polyamide product kunt verwachten. Het voelt zacht aan, is comfortabel, ademend, vocht afvoerend, gemakkelijk te onderhouden en sneldrogend. De prijs van de shirts is nog niet bekend gemaakt. Wij zijn benieuwd of de shirts net zo goed presteren als de kledingstukken die niet biologisch afbreekbaar zijn.

Picture is al sinds de oprichting in 2008 bezig met duurzaamheid. De gehele collectie ski- en snowboardkleding van Picture is 100% PFC-vrij. Daarnaast maken ze in het productieproces gebruik van gerecyclede kleding. Het gehele ontwikkelingsproces staat in het teken hoeveel impact het heeft op het milieu.

The North Face

Picture is niet het enige merk dat bewust met het milieu bezig is. The North Face is ook voortdurend op zoek naar innovatieve manieren om zijn producten te produceren met behulp van duurzame materialen. Onlangs hebben zij een nieuwe variant van de ThermoBall-jas gelanceerd, de ThermoBall Eco. Het model van de jas is hetzelfde gebleven, ze hebben enkel bij het productieproces gerecyclede materialen gebruikt.

Thermoball is de tegenhanger van dons. Voor de ThermoBall Eco wordt deze synthetische isolatie gesponnen van tenminste vijf plastic flessen afkomstig van de stortplaats. Het voordeel van ThermoBall ten opzichte van dons is dat de isolatiewaarde behouden blijft wanneer het nat is. Wanneer dons nat is gaat het samenklonten, dit gebeurt niet bij ThermoBall.