Close Menu

Sneeuwkanonnen draaien op volle toeren in de skigebieden

19 dec 2018
Sneeuwkanonnen draaien op volle toeren in de skigebieden

Het is je vast niet ontgaan dat het flink gesneeuwd heeft in de Alpen de afgelopen dagen. Als wintersportliefhebber stond waarschijnlijk je hele timeline op social media vol met sneeuwbeelden. Skigebieden uit Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland deelden hun mooiste en jaloersmakende beelden. Maar, de natuursneeuw is niet genoeg. 

Zekerheid voor het seizoen

Er is dan weliswaar een beste laag gevallen, maar zeker in de lagergelegen gebieden is dat nog niet genoeg om een goede onderlaag te hebben voor het winterseizoen. Stel je voor, het wordt weer warmer en het gaat niet meer sneeuwen, dan hebben zeker de skiregio’s te weinig sneeuw om belangrijke pistes open te kunnen houden. Er wordt daarom nog steeds kneppelhard gewerkt om de pistes klaar te stomen voor het winterseizoen, want daar zijn de (koude) omstandigheden nu ideaal voor.

Op volle toeren

In veel skigebieden staan de hele dag de sneeuwkanonnen te loeien. Vanwege de warme periode die we achter de rug hebben ligt er nog maar weinig kunstsneeuw in de lagergelegen skigebieden. Veel dalafdalingen zijn daardoor nog niet begaanbaar. Met de kerstvakantie in zicht is het nu hét moment om te knallen met die sneeuwkanonnen. En dat gebeurt dus ook. Hieronder enkele beelden vanuit de skigebieden.

Pistes afgesloten

In de skigebieden worden nu meerdere pistes nog dichtgehouden zodat er volle bak besneeuwd kan worden. Het is er namelijk nog niet zo heel druk, dus met een piste minder kunnen de wintersporters nog steeds optimaal genieten van de wintersport. Ook wordt ervoor gekozen om de pistes wat smaller te houden, zodat de ene kant van de piste besneeuwd kan worden.

Verbindingen en dalafdalingen openen

De komende dagen zullen in veel gebieden de dalafdalingen die nog niet open waren geopend worden en ook verbindingen tussen bepaalde dorpen zullen openen. Waar je nu nog rode liften ziet op de interactieve pistekaarten, zijn die waarschijnlijk dit weekend al groen. En dat is maar goed ook, want wij beginnen na het weekend met de eerste opnames van de webserie 24 UUR IN. We zijn dan te vinden in het skigebied van Kitzbühel.