Close Menu

De Nordica Machine Familie: voor elke voet een passende schoen

19 dec 2018
De Nordica Machine Familie: voor elke voet een passende schoen

Nordica heeft de Machine-collectie uitgebreid met een derde model: de Pro Machine. Vorig jaar werd de Speedmachine aan deze collectie toegevoegd en dit jaar komt daar de Pro bij. De Machine familie is nu compleet en biedt verschillende schoenen. De drie modellen hebben verschillende breedtes en pasvormen, ze zijn geschikt voor alle terreinen. Hiermee biedt Nordica nu een schoenencollectie die voor vrijwel elke voet en type skiër een geschikte skischoen heeft. 

De Machine familie biedt schoenen aan met verschillende volumes. De Pro Machine is 98 mm breed, de Speedmachine is 100 mm breed en de Sportmachine is 102 mm breed. Deze modellen hebben elk hun eigen pasvorm en performance. Zo heeft deze collectie voor vrijwel elke voet een passende skischoen.

Infrared Technologie in de Machine familie

Nordica heeft een technologie ontwikkeld waarmee ze skischoenen kunnen aanpassen naar de pasvorm van de voet. Ze zagen dat er behoefte was aan skischoenen die aangepast konden worden en hebben hier antwoord op gegeven met de Infrared Technologie. Het aanpassen van de skischoen gaat met behulp van een Infrared Heating lamp. Met deze lamp kunnen ze de buitenschoen van binnenuit verwarmen tot de juiste temperatuur. Zodra het harde plastic warm is, wordt het zacht en kan de skischoen aangepast worden. De skischoen wordt zo niet beschadigd en krijgt permanent de aangepaste vorm.

Pro Machine

Het nieuwste lid van de Machine familie is de Pro Machine. Deze skischoen combineert de Dobermann World Cup skischoen met de Speedmachine. De Pro Machine biedt meer performance dan de Speedmachine, maar is comfortabeler dan de Dobermann. Dit komt door de lichtere buitenschoen en zachtere binnenschoen. Deze all mountain skischoen is uitgerust met de Tri-Force Matrix Frame Constructie. Dit zorgt voor meer power zonder dat de skischoen zwaarder wordt. Hierdoor blijft het een skischoen die comfortabel zit.

De Tri-Force Constructie bestaat uit drie delen. Het eerste deel is de zachte kunststof flap op de bovenkant van de schoen. Deze zorgt ervoor dat de skischoen makkelijk aan- en uitgaat. Het tweede deel is het frame. Dit stijvere en anatomisch gevormde frame zit comfortabel om de voet. Tot slot heeft de schoen een stijve achterkant en zool. Deze zorgen ervoor dat de kracht van de voeten maximaal wordt doorgegeven op de ski’s. Ook de Pro Machine kan op de voet worden aangepast met behulp van Nordica’s Infrared Technolgie.

Speedmachine

De skiërs met een iets bredere voet die power en precisie willen, kunnen kiezen voor de Speedmachine. Deze all mountain skischoen heeft veel weg van de Pro Machine. De Speedmachine biedt een skischoen die iets breder is dan de Pro Machine, maar wel dezelfde performance biedt. Ook de Speedmachine wordt gebouwd met het Tri-Force Frame design. Hierdoor blijft deze skischoen licht van gewicht en wordt er niet ingeleverd op comfort.

Deze skischoen is uitgerust met Tri-fit Customization. Deze technologie, die focust op de binnen- en buitenschoen, zorgt ervoor dat de voet en de skischoen goed op elkaar aansluiten. De Infrared Technologie helpt om de laatste details in de pasvorm juist te krijgen.

Sportmachine

Het eerste lid van de Machine familie was de Sportmachine. Ook deze schoen biedt dezelfde performance en precisie als de Pro Machine en de Speedmachine. Deze skischoen is gebouwd met een hoog volume. Hierdoor biedt Nordica voor skiërs met een bredere voet ook een high performance skischoen.

Ondanks dat de skischoen breder is dan de Pro Machine en de Speedmachine, is hij zeker niet minder. Want ook de Sportmachine is uitgerust met Tri-Fit Customization en Tri Force Frame Constructie. Dit maakt dat ook de Sportmachine nog kan worden aangepast met de Infrared Technologie.

Voor meer informatie kun je een bezoekje brengen aan de gespecialiseerde winkeliers van Nordica. Zij kunnen je meer vertellen over de Machine familie en de Infrared Technologie. Wil je verder nog meer weten over Nordica en de Machine-collectie? Ga dan naar Nordica voor meer informatie. Hier kun je ook vinden welk verkooppunt het dichtst bij jou in de buurt is.

Nordica

Adriano en Oddone Vaccari richtten Nordica in 1939 op in het Italiaanse stadje Montebelluna. Vanaf toen stond het merk al bekend om de kwaliteit en innovaties van hun producten. De ondersteuning en verbetering van de skiërs staat al vanaf het begin centraal bij dit Italiaanse merk. Naast de kwaliteit vinden ze ook draagcomfort belangrijk. Zo biedt Nordica producten voor alle type skiërs, van de wedstrijdsport tot all mountain en freeride. Het motto van Nordica, ‘door skiërs, voor skiërs’, uit zich in de samenwerking met verschillende topatleten. Samen werken ze aan de verbeteringen en aanpassingen in de producten.