Close Menu

Uvex ultimate lens, één lens voor elk weertype

03 jan 2019
Uvex ultimate lens, één lens voor elk weertype

Er zijn maar weinig wintersporters die niet blij worden van een strakblauwe lucht en een stralend zonnetje. Die weersomstandigheden maken het uitzicht toch net even beter en zorgen voor dat echte wintersportgevoel. Maar het is allemaal niet zo mooi, want het weer in de bergen kan heel snel veranderen. Dus dat betekent voor vele dat ze hun lens willen wisselen, voor beter zicht. Uvex heeft hier een oplossing voor bedacht en maakt skibrillen met de uvex ultimate lens. 

Uvex ultimate lens

Verschillende skibrillen van de 2018/2019 collectie van uvex zijn uitgerust met de ultimate lens technologie. Deze technologie bestaat uit vier onderdelen, namelijk variomatic, supervision, decentered lens technologie en de break-resistant technologie. Deze vier onderdelen vormen samen de ultimate lens van uvex, een lens die voor elk weertype optimaal zicht biedt. Zo heb je geen last meer van beslagen lenzen en hoef je ze niet te wisselen als het weer verandert. Deze termen klinken allemaal heel ingewikkeld, daarom worden ze hieronder voor je uitgelegd.

Variomatic

Het eerste onderdeel van de uvex ultimate lens is de Variomatic techniek. Kort gezegd zorgt deze techniek ervoor dat de kleur van je lens zich automatisch aanpast aan de weersomstandigheden. Dit betekent dat de kleur van de Variomatic lenzen wordt aangepast aan de lichtintensiteit. Bij bewolkt weer zal de lens dus lichter worden en meer licht doorlaten. In het geval van zonnig weer wordt de lens donkerder en wordt er minder licht doorgelaten. Dit zorgt er ook voor dat je minder last hebt van vermoeide ogen.

Supravision

De tweede techniek die verwerkt is in de uvex ultimate lens is de Supravision techniek. Supravision is een speciale laag die op de lens wordt aangebracht en ervoor zorgt dat de lens niet beslaat. Door de koude lucht buiten en de warmte die van je gezicht af komt, kan het gebeuren dat je skibril beslaat. Deze coating wordt aan de binnenkant van de bril aangebracht en beschermt de lens zelfs bij grote temperatuursverschillen en -veranderingen tegen condens. De Supravision laag heeft verder geen invloed op de kwaliteit van het zicht dat de bril biedt.

Decentered lens technologie

Naast de Variomatic en Supravision technieken is de ultimate lens ook uitgerust met een decentered lens technologie. Bij andere lenzen kan het voorkomen dat het zicht wordt vervormd. Dit kan leiden tot irritatie en een vertekenend beeld. De decentered lens technologie zorgt ervoor dat de uvex ultimate lens het beeld niet vervormt. Dit maakt dat de uvex goggles die zijn uitgerust met de ultimate lens een realistisch beeld van de omgeving bieden. De video hieronder laat het verschil zien tussen een gewone lens en een ultimate lens met decentered lens technologie.

Break-resistant technologie

De laatste techniek die in de uvex ultimate lens zit verwerkt is de break-resistant techniek. De naam zegt het al, de bril is (bijna) niet te breken. Dit komt omdat de lenzen gemaakt zijn van polycarbonaat. Dit maakt dat lenzen niet alleen voldoen aan de eisen voor skibrillen, maar ook aan de strenge eisen van veiligheidsbrillen. Uvex heeft deze technologie ontwikkeld en verbeterd met behulp van verschillende testen. Een van deze testen was met een stalen balletje van 66mm doorsnede. Deze werd met een snelheid van ongeveer 160km/u op de bril afgeschoten en de bril brak niet. Hieruit is uiteindelijk een lens gekomen die zorgt voor maximale bescherming van de ogen.

Uvex ultimate lens modellen

Uvex heeft verschillende modellen waarin de ultimate lens is verwerkt. De uvex big 40 VFM en LM, de downhill 2000 VPX en downhill 2000 VFM en de uvex compact FM. Bezoek de website vanuvex  voor meer informatie en het verkooppunt dat het dichtst bij jou in de buurt is. Met vragen kun je ook altijd terecht bij gespecialiseerde winkeliers.

Zelf skiën wij met de uvex big 40 FM en we kunnen uit eigen ervaring zeggen dat het zeker een fijne skibril is. Het zicht blijft in alle weersomstandigheden goed en we hoeven de lens niet meer te verwisselen. En een leuk extraatje, wij verloten namelijk twee skibrillen van uvex. Als je het juiste antwoord geeft op de prijsvraag, maak je kans op één van de twee uvex big 40 skibrillen. Je vindt de prijsvraag en meer informatie over de uvex big 40 hier.