Close Menu

De 3D voetscanner vindt de match tussen voet en skischoen

16 jan 2019
De 3D voetscanner vindt de match tussen voet en skischoen

Nieuwe skischoenen kopen is altijd weer een hele opgave. Je moet je voeten laten opmeten en dan begint de zoektocht naar de juiste skischoen. Aangezien er zo veel verschillende modellen op de markt zijn, is het altijd maar de vraag welke skischoen nou het best bij jouw voet past. Moet je een brede schoen hebben met veel volume? Of misschien juist een hele smalle schoen? De 3D voetscanner van SIDAS helpt je om de juiste skischoen te vinden.

Feetbox 3D voetscanner

De Feetbox 3D voetscanner van SIDAS maakt gebruik van een camera die 360 graden om je voet heen draait. Met deze beelden wordt vervolgens een 3D model van de voeten en onderbenen gemaakt. Hierin worden niet alleen de lengte en breedte van je voeten aangegeven, ook de hoogte en het soort voetboeg worden gemeten. Daarnaast geeft de 3D voetscanner ook nog aan waar de druk- en aandachtspunten van je voeten zitten. Zo weet je precies op welke punten je moet letten bij het passen van de skischoen.

Hoe werkt het?

Om een juiste analyse van je voeten te maken, krijg je speciale sokken aan. Deze sokken zorgen ervoor dat de camera een nauwkeurige scan van je voeten kan maken. Je trekt de sokken aan en gaat op de Feetbox 3D voetscanner staan. In slechts 20 seconden draait de camera helemaal rond en vervolgens begint de analyse. Hieruit volgt niet alleen het 3D model van de voeten en alle bijbehorende details, ook kunnen skischoenen ‘virtueel’ worden gepast. Je kunt op die manier meteen het effect op de voeten zien. Daarna geeft de scanner zelf aan of een skischoen past of dat het geen optie is.

Vorig jaar hebben we zelf onze voeten laten scannen met de SIDAS voetscanner. Onderstaande foto’s laten zien hoe het in zijn werk gaat.

Advies

Tot slot geeft de Feetbox 3D voetscanner advies. Naast dat de scanner aangeeft welke skischoenen mogelijk zijn, geeft deze ook nog advies over welke inlegzolen en skisokken het beste bij jouw voeten passen. Ook de inlegzolen en skisokken kunnen meteen digitaal worden gepast. De voetscanner laat bij het 3D model van je voeten zien wat het gevolg van bepaalde inlegzolen voor je voeten is. Uiteindelijk komt de voetscanner met een concreet advies wat betreft schoenen en eventuele inlegzolen. Deze kunnen daarna meteen gepast worden in de winkel.

De Feetbox 3D voetscanner helpt dus met het vinden van de perfecte combinatie tussen jouw voeten en skischoenen. Niet alle schoenen zijn namelijk hetzelfde. Sommige merken maken speciaal extra brede skischoenen en andere staan juist bekend om de smalle modellen. Zo is er voor elke voet wel een passende skischoen! De 3D voetscanner zoekt welke skischoenen bij jouw voeten zouden moeten passen. Daarna is het een kwestie van passen en voelen welke het beste zit.

De 3D voetscanner van SIDAS staat in verschillende winkels in Nederland. Voor meer informatie over de voetscanner en waar je deze precies kunt vinden, ga je naar SIDAS.

SIDAS, Your Foot Company

Het Franse bedrijf SIDAS houdt zich al jaren bezig met voeten en het feit dat geen enkele voet hetzelfde is. Ze zijn in 1975 begonnen met inlegzolen. Loïc David, een van de oprichters van het bedrijf, werd gevraagd om de skischoenen van Franse skiërs comfortabeler te maken, dan die van de Amerikaanse. De Amerikanen hadden op dat moment de leiding in de groeiende wintersportmarkt. Hij ging naar de Verenigde Staten om uit te vinden hoe hij die taak kon volbrengen.

Tijdens een van zijn brainstormsessies op het strand kreeg hij een idee. Hij zag een voetafdruk in het zand en kreeg het idee om inlegzolen te maken die waren gemaakt naar de vorm van de voet. David had op dat moment wel het juiste idee, maar nog niet de juiste materialen. Hij loste dit op om met een ovenschaal uit de keuken de eerste inlegzolen te maken. Deze stap, en het feit dat een aantal top atleten hier gebruik van maakten, zorgde voor het ontstaan van het bedrijf. Kort na deze eerste stap startte Loïc David, samen met Jacques Martin en Gabriel Pellicot, het bedrijf SIDAS.

Hierna volgde een periode met patent aanvragen en het ontwikkelen van nieuwe producten, machines en materialen. Hierbij werd altijd in gedachten gehouden dat het resultaat comfortabel en high-tech moest zijn. Hiervoor nam SIDAS twee nieuwe mensen in dienst: iemand die voor mooie ontwerpen zorgde en iemand die veel kennis had op medisch gebied. SIDAS is zichzelf blijven ontwikkelen en nu, ruim 40 jaar later, hebben ze de nauwkeurigste voetscanner ter wereld op de markt gebracht.