Close Menu

Lawine in Les 2 Alpes eist twee de doden

31 jan 2019
Lawine in Les 2 Alpes eist twee de doden

In Frankrijk heeft een lawine afgelopen woensdag twee mensen meegesleurd. Dit gebeurde in het Franse Les 2 Alpes. De twee mannen konden helaas niet op tijd onder de sneeuw vandaan gehaald worden. Op het moment van het ongeluk gold lawinecijfer 3 in Frankrijk. Door de recente sneeuwval was de kans op lawines buiten de pistes groter dan normaal. 

Lawine

Het ongeluk gebeurde woensdagmiddag rond 13:00 uur in een off-piste gebied. Een groep van vier mannen was hier aan het freeriden toen de lawine loskwam. Twee van hen kwamen onder de lawine terecht. De andere twee sloegen direct alarm en begonnen met zoeken, maar helaas is het niet gelukt de twee te redden. Eén van de overleden skiërs was een lokale instructeur. Hij stond in het dorp bekend als een ervaren professional en een off-piste specialist.

Op het moment geld een lawinegevaar van 3 op een schaal van 5. Door de sneeuwval van de afgelopen dagen en een sterke noordelijke wind zijn veel sneeuwhopen ontstaan. De autoriteiten waarschuwden de mensen al extra voorzichtig te zijn tijdens het off-piste skiën en de regels te volgen. Of de groep regels heeft genegeerd of zich op onveilig gebied bevond, is niet bekend.

Diefstal in Les 2 Alpes

Eerder deze maand was Les 2 Alpes al in het nieuws vanwege de vele diefstallen die gemeld werden. Sinds het begin van het winterseizoen 2018-2019 werden opvallend veel ski’s gestolen in de Franse regio L’Oisans, waar onder andere Les 2 Alpes in ligt. Uiteindelijk werd de dief op heterdaad betrapt en is de schade opgemaakt.