Close Menu

Wintersporters maken lawine van dichtbij mee op de Innsbrucker Nordkette

02 apr 2019
Wintersporters maken lawine van dichtbij mee op de Innsbrucker Nordkette

Meerdere wintersporters hebben vorig weekend de schrik van hun leven gehad. Op zaterdagmiddag ging een lawine af op de Karrinne in skigebied Innsbrucker Nordkette. Omstanders filmden het voorval en dat leverde heftige beelden op.

Lawine op de Karrinne

De Karrinne is een skiroute in skigebied Innsbrucker Nordkette. Met een hellingspercentage van maar liefst 70% behoort de Karrinne tot één van de steilste skiroutes ter wereld. Op dagen met verse poeder is deze afdaling dan ook zeer populair onder de freeriders.

Op zaterdag werd de skitour op de Karrinne gesloten vanwege hoog lawinegevaar. En dat is maar goed ook, want nog geen twee uur daarna kwam er een flinke massa sneeuw over de helling naar beneden. Zo’n 20 meter daarvoor stond een groep wintersporters op de piste. Omstanders die verder van de lawine af stonden, filmen het spektakel en schrokken zich rot. Vanaf een bepaalde afstand en vanuit een bepaalde hoek lijkt het net of de wintersporters lager op de piste wegrenden en bedolven raakten onder de sneeuw. Hele heftige beelden dus!

Niemand gewond geraakt

De video gaat al snel viral op social media en veel mensen zijn bezorgt. Want hoe had dit kunnen gebeuren? Thomas Schroll, woordvoerder van de Innsbrucker Nordkettebahnen, verklaart dat het skigebied er alles aan gedaan heeft om de veiligheid van de wintersporters te waarborgen. De lawine is kunstmatig afgegaan en de toeschouwers stonden op een veilige plek, op meer dan 20 meter afstand. Er was dus absoluut geen sprake van gevaar. Ook hij heeft de video gezien en snapt de ophef. Alles is volgens plan verlopen en is niemand gewond geraakt. Het sluiten van de Karrinne vanwege lawinegevaar komt veel vaker voor.

Video lawine

Benieuwd naar de beelden van de lawine? Bekijk deze hieronder.

https://www.instagram.com/p/BvW5LOZgJ_X/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loading