Close Menu

Eerste sneeuw in september

11 sep 2019
Eerste sneeuw in september

Het is begin september en het lijkt wel winter in de Alpen. Op de gletsjers en hoger gelegen gebieden in Oostenrijk, Italië en Zwitserland komt de sneeuw momenteel met bakken uit de hemel. Lokaal is er al zo’n 40 cm verse poeder mogelijk.

September is van start gegaan met een koude periode. De zomervakantie is officieel voorbij en voor Koning Winter lijkt dat een eerste startsein voor de winter. Er is tot wel 60 cm sneeuw voorspeld en die voorspelling lijkt waarheid te worden. Dikke vlokken vallen op dit moment naar beneden. Helaas is deze sneeuw nog niet van grote betekenis, maar wij worden er wel ontzettend blij van. Zou dit dan toch een voorbode van een geweldig wintersportseizoen zijn?

Op dit moment sneeuwt het op meerdere plekken in Italië, Zwitserland en Oostenrijk. Een lagedrukgebied zorgt voor veel neerslag. Vooral aan de zuidkant van de Alpen gaat het los. Die neerslag valt hoog in de bergen en op de gletsjers in de vorm van verse sneeuw. Vandaag en vannacht gaat dat zo door. De sneeuwvalgrens schommelt tussen de 1700 en 2000 meter hoogte.