Close Menu

Zwitsers skigebied beloont vroegboekers skipas

02 okt 2019
Zwitsers skigebied beloont vroegboekers skipas

De wintersportaanbieders hebben het al begrepen. Hoe eerder je boekt, hoe lager de prijs! Je wordt tot nu toe echter niet beloond als je de skipas op tijd koopt. Het skigebied Gstaad brengt daar verandering in!

Skipassen

Skipassen zijn duur, helaas stijgen de prijzen elk jaar weer. Veel skigebieden maken een prijsonderscheid tussen laag- en hoofdseizoen. Niemand wordt echter beloond voor het vroeg boeken van een skipas. Elk jaar weer sta je net te lang te wachten bij het skipassen loket, om weer net iets meer te betalen.

Skipassen Gstaad

De laatste jaren kun je in veel gebieden korting krijgen als je seizoensabonnementen op tijd koopt. In het Zwitserse Gstaad zijn deze abonnementen tot medio december eveneens beschikbaar tegen voordelige tarieven. Maar, nieuw is dat vroege boekingen vanaf nu ook de moeite waard voor dag- of meerdaagse skipassen. Deze tickets kunnen vooraf gekocht worden via het nieuwe ticketsysteem. Dit betekent minder lang in de rij voor het loket!

Korting

Een vroege boeking is de moeite waard voor diegenen die op één of enkele dagen willen skiën. Het nieuwe dynamische ticketsysteem berekent de prijs aan de hand van een vergelijkbaar systeem als dat van vliegtuigmaatschappijen.

Prijzen zijn onder andere afhankelijk van hoe vroeg je boekt, maar ook van andere factoren. Zo speelt de dag van de week mee, het moment in het seizoen en zelfs het weer. De prijs van een skipas kan maximaal 25% minder of 14% meer kosten dan de huidige vaste prijs van 65 Zwitserse Franken (omgerekend €60) voor een dagpas. En dat scheelt dus echt geld.

Skigebied Gstaad

Het Zwitserse dorp ligt op een hoogte van 1050 meter en beschikt over een gebied met 200 km aan pistes. Met veel eenvoudige en brede pistes is dit een perfect gebied voor families en beginners. Komend seizoen kun je gebruik maken van de nieuwe Eggli gondel. Deze 10-persoons gondel met cabines ontworpen door Porsche brengt je in luxe omhoog naar de Eggli berg. Klik hier voor meer informatie over de nieuwe gondel.