Close Menu

Kans op sneeuw in de Alpen neemt toe

29 okt 2019
Kans op sneeuw in de Alpen neemt toe

Terwijl op dit moment de temperatuur nog veel te hoog is in de Alpen, gaan we richting gunstigere weersomstandigheden. Als we de weermodellen mogen geloven dan gaan de neerslagkansen in de Alpen flink toenemen en maakt de temperatuur een flinke keldering. Waar het op dit moment nog 24 graden is, daalt de temperatuur volgende week waarschijnlijk onder het vriespunt. Kortom; SNEEUW!

In korte broek en t-shirt

Onze reporters zijn het hele jaar door onderweg in de Alpen en doen dagelijks verslag van het weer in de Alpen. Gisteren werden wij gebeld vanuit het Zillertal, waarbij te zien was dat iedereen in een korte broek met een t-shirt liep. Het is simpelweg gewoon te warm voor de tijd van het jaar. Er is zelfs een record verbroken in Oostenrijk, want in Bludens is een temperatuur van 27,4 graden gemeten. Allemaal leuk en aardig en voor de herfstperiode niet verkeerd, maar wij willen die temperatuur juist zien kelderen. De groene weides moeten wit worden, de ondergrond moet flink afkoelen en de sneeuwgrens moet naar beneden. Gelukkig is het pas oktober en hebben we nog ruim de tijd.

Serieuze hoeveelheid sneeuw onderweg?

Als alles volgens planning verloopt, dan gaat de noordzijde van Oostenrijk vanaf volgende week te maken krijgen met een flinke temperatuurkeldering. De zonnetjes gaan plaatsmaken wolkjes in combinatie met een sneeuwvlokje. Dit zijn de weersomstandigheden waar wij in deze tijd van het jaar blij van worden!

Eindelijk winterse taferelen

De komende dagen hebben we nog te maken met herfstachtige weersomstandigheden. Het is niet zo warm als gisteren, maar het is nog heerlijk weer om buiten te genieten van het zonnetje. Gelukkig zijn de vooruitzichten in winters opzicht een stuk beter, waardoor we volgende week weer witte webcambeelden kunnen tonen.

Heerlijk nieuws, want ook de lokale bevolking is wel klaar met die warmte. Sneeuw hebben we nodig en als er straks een dik pak met sneeuw valt, is het noodzakelijk dat de ondergrond een beetje afgekoeld is. Tot die sneeuwval kunnen we nog wel genieten van prachtige herfstplaatjes vanuit de Alpen. De sneeuwgrens daalt langzaam, maar in de dalen is het een vuurzee aan prachtige kleuren.