Close Menu

Vignetvrijstellingen Oostenrijkse snelwegen komen waarschijnlijk terug

20 nov 2019
Vignetvrijstellingen Oostenrijkse snelwegen komen waarschijnlijk terug

Goed nieuws voor veel wintersporters. Zeer waarschijnlijk hoeven veel wintersporters geen vignet meer te kopen voor de Oostenrijkse snelweg. Als het meezit komen er al op korte termijn weer vignetvrijstellingen voor enkele afslagen.

Oostenrijks vignet snelweg

Als je in Oostenrijk de snelweg op gaat, dan heb je een vignet nodig. Heb je geen vignet, dan riskeer je een boete. Een vignet voor 10 dagen kost je in 2020 iets minder dan een tientje, een jaarvignet kost je 91,10 euro. Om veel geld gaat het dus niet voor een wintersport, maar je moet ‘m niet vergeten te kopen. Vignetten zijn er fysiek (die plak je op je raam) en tegenwoordig ook digitaal.

>>> Lees hier meer over het vignet Oostenrijk 2020 <<<

Vignetvrijstellingen

In het verleden golden voor bepaalde afslagen nog vignetvrijstellingen. Als je slechts een klein stukje over de snelweg in Oostenrijk moest, hoefde je geen vignet te kopen. Op dit moment zijn die vrijstellingen er niet meer, maar naar alle waarschijnlijkheid komen die nog voor de kerstvakantie terug.

Vandaag werd in de Oostenrijkse politiek de weg vrij gemaakt voor het herinvoeren van de vignetvrijstellingen voor vijf afritten. Het gaat dan om verkeer dat de volgende afslagen neemt: Inntalautobahn A12 (Kufstein Süd), Westautobahn A1 (Salzburg Nord), Rheintal/Walgau-Autobahn A14 (aansluiting Hohenems), Linzer Autobahn A26, Mühlkreisautobahn A7.

Snelle doorvoering

Het lijkt erop dat al op 15 december deze vrijstellingen intreden. Er zijn echter nog twee partijen die de wet kunnen tegenhouden. Het is dus nog eventjes afwachten. Het doel van het invoeren van de vignetvrijstelling is dat minder verkeer binnendoor gaat omrijden om de vignetplicht te vermijden. Daardoor staan dorpen bij de grenzen namelijk vaak helemaal vast.