Close Menu

Veranderingen voor skischolen

15 dec 2021
Veranderingen voor skischolen

Voor skischolen veranderen deze winter ook veel zaken. Plannen maken als wintersporter is moeilijk genoeg en hetzelfde geldt voor de skischolen. Er zijn dit jaar genoeg redenen waarom je de skilessen liever van tevoren boekt. Je kunt in veel gevallen gratis annuleren, mocht de situatie tussentijds veranderen. Dat is wel zo handig!

Kleinere groepsgrootte

De coronasituatie heeft invloed op vele zaken, ook op de groepsskilessen in de Alpen. In de vakantieperiodes moet je met groepsgroottes van 10-12 kinderen rekening houden. De coronasituatie zal er echter voor zorgen dat veel skischolen minder kinderen per groep accepteren. Lokale regelgeving speelt hierin een grote rol.

Minder skileraren

Normaliter leggen veel skischolen (deels buitenlandse) skileraren vroeg in het seizoen vast. Door corona hebben een groot aantal skischolen ervoor gekozen minder skileraren in dienst te nemen. Veel skileraren hebben zelf voor zekerheid gekozen door een andere (seizoens)baan te nemen. Daarbij komt dat in Frankrijk skileraren die niet gevaccineerd zijn geen gebruik mogen maken van de skiliften. Dit zal ertoe kunnen leiden dat het aantal plekken bij skischolen in bepaalde weken moeilijk te boeken zijn of zelf kunnen uitvallen.

Meer privélessen geboekt

Veel wintersporters zijn voorzichtig wat het aantal contacten betreft. Dat geldt ook voor de skivakantie. We hebben navraag gedaan bij partners en die bevestigen dat er meer privélessen geboekt worden dan voor corona. Daarom is het ook voor privélessen zinvol op tijd te boeken. Op onze site vergelijken wij verschillende aanbieders en skischolen.

Krokusvakantie

De krokus-/voorjaarsvakantie voor de regio’s Zuid- en Midden-Nederland alsmede België valt dit jaar samen met de schoolvakanties in Beieren. Dit betekent vooral in Oostenrijk extra drukte.

Skilessen gratis annuleren

Door je skiles online te boeken creëer je dus zekerheid. Je weet dan meteen of er plek is!