Close Menu

Oversstromingsschade A61 richting Oostenrijk

15 dec 2021
Oversstromingsschade A61 richting Oostenrijk

Goed nieuws voor de wintersporters die met de auto naar de wintersport gaan! De Duitse snelweg A61 is namelijk weer open in beide richtingen. De weg ter hoogte van het knooppunt Meckenheim is vrijgegeven, waardoor doorgaand verkeer in beide richtingen weer van de Autobahn gebruik kan maken. De weg is voor Nederlanders en Belgen een belangrijke snelweg richting de Alpen, maar had door de zware overstromingen van afgelopen juli grote schade opgelopen.

Nu ook in noordelijke richting

De weg was in september al deels vrijgegeven voor verkeer naar het zuiden. Nu kun je dus ook weer richting het noorden rijden. Er zijn nog wel beperkingen. Tussen het knooppunt Bliesheim en knooppunt Erfttal worden voorlopig twee van de drie rijstroken gebruikt.

Overstromingsschade

De weg is lange tijd buiten gebruik geweest vanwege de overstromingen van afgelopen juli. De A61 werd over delen volledig verwoest doordat het water het asfalt wegspoelde en geluidsschermen en dijken liet instorten in. Het heeft de Duitsers daardoor vijf maanden gekost om de weg weer te herstellen. Reizigers moesten hierdoor uitwijken via de A34 of de A565/555 bij Bonn.