Close Menu

Sneeuw in de Alpen

22 nov 2022
Sneeuw in de Alpen

Het sneeuwt weer behoorlijk in het oosten van de Alpen! Gisteren was het al in het westelijk Alpengebied raak.

Ook sneeuwt het behoorlijk in het zuiden van Karinthië en Slovenië met hier en daar een sneeuwdek van 50 tot 100 centimeter sneeuw. Veel sneeuw ook in Madonna di Campiglio en Folgaria - Lavarone .

Morgenochtend trekt de sneeuw weg uit Oostenrijk, maar vanuit Frankrijk komt een nieuwe storing opzetten. In de middag zal het in de Franse Alpen gaan sneeuwen en die trekt in de nacht naar het noorden van Zwitserland en Oostenrijk. Lokaal zal er nog zo’n 5 tot 15 centimeter vallen. Donderdag zal het wisselvallig blijven in het noordenvan de Alpen met in Oostenrijk opnieuw lokaal zo’n 10 centimeter vanaf 1300 meter. Niet veel dus, maar wel prettig.

Vrijdag zal de temperatuur weer iets oplopen dat omdat de wind naar het zuidwesten zal draaien. Dit is echter van tijdelijk aard. Bovendien zal het door de kouder wordende nachten het maken van kunstsneeuw makkelijker. Begin volgende week komt er weer een storing met enige sneeuw en daarna lijkt het behoorlijk te zullen gaan afkoelen. Ideaal weer om de sneeuwkanonnen aan te zetten.

Al met al mooie voortuitzichten!