Close Menu

Zeer succesvolle winter voor Oostenrijkse liftmaatschappijen

25 apr 2018
Zeer succesvolle winter voor Oostenrijkse liftmaatschappijen

Dat de winter voor ons wintersporters succesvol was, mag duidelijk zijn. Maar ook de Oostenrijkse liftmaatschappijen praten over een zeer succesvolle winter. Dat werd duidelijk gemaakt tijdens de landelijke bijeenkomst voor liftmaatschappijen. Er zijn zelfs records gebroken.

Volgens Franz Hörl, voorzitter en woordvoerder van de Oostenrijkse liftmaatschappijen, is het samenspel van de winterse omstandigheden en de investeringen van de bedrijven in kwaliteit, comfort en een divers aanbod deze winter perfect geweest.

Flinke omzetsteiging

De cijfers liegen er niet om. In elke deelstaat van Oostenrijk hebben de liftbedrijven winst gemaakt. In Tirol steeg het aantal skiërs (skidagen) met maar liefst 11 procent en de omzet nam met 14 procent toe tot 760 miljoen euro. Ook in Salzburg werd 5 tot 6 procent meer omzet gedraaid. In Karinthië werd een plus van 10 procent gedraaid waarmee de omzet op 105 miljoen euro uitkwam. Eveneens in Vorarlberg werd geplust, bij de omzet 6,3 procent tot eind maart.

Ook lagergelegen deelstaten

En niet alleen de deelstaten met de hoogste en grootste skigebieden profiteerden. Vanwege de goede winter konden ook de lagergelegen deelstaten profiteren. In Opper-Oostenrijk zijn meer mensen gaan skiën en ook in Neder-Oostenrijk was er goed nieuw. Daar gaat deze winter de boeken in als recordwinter met meer dan 500.000 bezoekers in de skigebieden. Dat is een plus van 7 procent tegenover vorige winter.

Hoop

De goede winter biedt liftmaatschappijen hoop voor de komende tijd. De afgelopen jaren waren niet goed voor de wintersport vanwege de uitblijvende sneeuw. Door de vele sneeuw van dit seizoen zijn er meer mensen naar de skigebieden gekomen en wordt verwacht dat er volgende winter ook weer meer wintersporters gemotiveerd zijn om de wintersport te boeken.